Ο πάπας Λέων ΙΔ΄ κάλεσε από τον Λίβανο τους θρησκευτικούς ηγέτες να καταπολεμήσουν τη βία και τη μισαλλοδοξία Ημερομηνία:
Σήμερα 1/12/2025, 19:44 - Εμφανίσεις: 12
Ο πάπας Λέων ΙΔ΄ κάλεσε σήμερα τους ηγέτες των διαφόρων θρησκευτικών κοινοτήτων του Λιβάνου να καταπολεμήσουν τη μισαλλοδοξία και τη βία στη χώρα που τον υποδέχτηκε με μεγάλη θέρμη.
Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του, χιλιάδες πιστοί, που περίμεναν επί ώρες υπό βροχή, επευφημούσαν τον ποντίφικα στις μετακινήσεις του.
Ορισμένοι έραιναν με ρύζι, σε ένδειξη καλωσορίσματος, το παπικό όχημα.
«Η επίσκεψη αυτή μας χάρισε το χαμόγελο (…) έπειτα από όλες τις δυσκολίες που βιώσαμε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Γιασμίν Σιντιάκ.
Το αποκορύφωμα της σημερινής ημέρας ήταν η διαθρησκευτική συνάντηση κάτω από μια πελώρια «σκηνή της ειρήνης», στην Πλατεία των Μαρτύρων, στο κέντρο της Βηρυτού, έναν εμβληματικό χώρο, σύμβολο της συλλογικής μνήμης.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); «Καλείστε να γίνετε αρχιτέκτονες της ειρήνης: να αγωνιστείτε κατά της μισαλλοδοξίας, να υπερνικήσετε τη βία και να αποκλείσετε τον αποκλεισμό», δήλωσε ο πάπας, απευθυνόμενος σε μια βαθιά διχασμένη χώρα.
Ο πάπας επισκέφτηκε μοναστήρι όπου είναι καθολικός άγιος Ο ένας μετά τον άλλον, οι εκπρόσωποι των δώδεκα χριστιανικών κοινοτήτων και των τεσσάρων μουσουλμανικών, τον διαδέχτηκαν στο βήμα για να υπογραμμίσουν πόσο σημαντικό είναι να συμβιώνουν οι άνθρωποι στον Λίβανο, μια χώρα που βίωσε έναν μακρύ εμφύλιο πόλεμο μεταξύ 1975-90.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Νωρίτερα, ο πάπας Λέων ΙΔ΄ επισκέφθηκε το μοναστήρι Ανάγια, στα βόρεια της Βηρυτού και προσκύνησε στον τάφο του Αγίου Σαρμπέλ Μαχλούφ (1828-98).
Ο Μαρωνίτης ερημίτης, που αγιοποιήθηκε το 1977, είναι πολύ δημοφιλής στους Λιβανέζους όλων των κοινοτήτων και πολλοί πιστεύουν στα θαύματά του.
«Όλος ο κόσμος πάει στη Ρώμη για να δει τον πάπα, αλλά εκείνος ήρθε σε εμάς και αυτή είναι η μεγαλύτερη ευλογία (…) και ελπίδα για τον Λίβανο», ήταν το σχόλιο που έκανε η Τερέζ Νταρουνί, 65 χρόνων.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Νέες επιθέσεις από το Ισραήλ στον Λίβαν...